Autorijden begint op rijschooldekker.nl

Rijschooldekker.nl is de website van de oudste rijschool van Nederland, Rijschool Dekker in Eindhoven. Deze rijschool bestaat al sinds 1932 en is de grootste in de wijde omtrek.  Duizenden Eindhovense automobilisten hebben er hun rijbewijs gehaald. Ook nu nog nemen leerlingen uit de hele regio lessen en melden zich aan op rijschooldekker.nl. Bij deze autorijschool kun je naast het gewone autorijbewijs ook een rijbewijs halen voor bussen, vrachtwagens, motoren en scooters. Rijschooldekker.nl is dus hét adres voor de privé automobilist en de professionele weggebruiker. In de loop der jaren is door digitale technieken de manier waarop je het rijbewijs kunt halen enorm veranderd.

Het nut van het theorie-examen bij rijschooldekker.nl

Er is jarenlang discussie geweest over het moment waarop het theorie-examen het beste kan worden afgenomen. In de vorige eeuw was het gebruikelijk om dat theorie-examen op dezelfde dag te doen als het praktijkexamen. Tegenwoordig raadt rijschooldekker.nl aan om het theorie-examen te doen voordat er met de praktijklessen wordt gestart. Dat heeft twee voordelen. Ten eerste loop je niet het risico om het praktijkexamen te halen maar te zakken voor de theorie. Het tweede voordeel is dat cursisten door eerst het theorie-examen te halen minder praktijklessen nodig hebben. Bij rijschooldekker.nl stap je dus pas achter het stuur als je de theorie kent.

Advies voor de rijlessen

Een leuk initiatief van rijschooldekker.nl is dat elke cursist een gratis oriënterende les kan krijgen. Tijdens die les ga je samen met een instructeur een eindje rijden op een veilig terrein. Na dat ritje kan de instructeur een inschatting maken over jouw gevoel voor autorijden. Je krijgt dan een maatwerkadvies over de soort rijlessen die je het beste kunt volgen. Dat kan een stoomcursus zijn, waarbij je het rijbewijs snel haalt, of een wat langer durende serie van wekelijkse lessen.