Rijles nemen

Tegenwoordig mogen jongeren, als ze 16,5 jaar zijn, rijlessen volgen. Wanneer ze 17 jaar zijn mogen ze hun rijbewijs halen. Voordat je het rijexamen mag afleggen, moet je ervoor zorgen dat je het theoriecertificaat hebt gehaald. Ook moet je nog een Eigen verklaring invullen. De Eigen verklaring kun je bij het CBR kopen. Op de verklaring moet je aangeven of je lichamelijk en geestelijk in staat bent om een auto te rijden. Ook wordt er gevraagd of je medicijnen gebruikt die het rijgedrag kunnen beïnvloeden. Gebruik je dergelijke medicijnen dan kun je geen examen afleggen.

Rijles in Nijmegen

Wanneer je in Nijmegen of in de omgeving daarvan woont, kun je het beste de rijlessen volgen in Nijmegen. Op internet kun je zien welke mogelijkheden je daarvoor hebt. Daarbij kun je uitkomen bij rijschool-tempo.nl. Wanneer je daarvoor kiest, weet je zeker dat je een rijschool uitgekozen hebt die al vele jaren ervaring heeft. Ze zijn al sinds 1987 actief en hebben ervaren professionele instructeurs. Ze zijn ook in het weekeinde bereikbaar. Je kunt gebruik maken van gespreide betaling en een gratis proefles. Wanneer je de reviews leest, zijn het allemaal positieve berichten. De theorielessen zijn gratis. Wanneer je in eerste instantie kiest voor de gratis proefles, komt de rijinstructeur je thuis ophalen. De rijinstructeur zal na de proefles aan kunnen geven hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben. Als er wordt aangegeven dat je bijvoorbeeld 25 lessen nodig hebt, kun je die in een keer betalen. Door het betalen van 25 rijlessen in een keer ben je goedkoper uit dan wanneer je iedere les afzonderlijk betaalt.

Wanneer je 17 jaar bent, mag je examen doen. Wanneer je deze met een goed gevolg afgelegd hebt, mag je tot je 18de jaar rijden met een begeleider. Deze regeling is er vooral om ervoor te zorgen dat je rijervaring opdoet. Vanaf je 18de jaar mag je alleen autorijden. Bekijk de website rijschool-tempo.nl wanneer je in Nijmegen of in de omgeving daarvan woont voor rijles in Nijmegen.