Zundapp onderdelen

Als je op zoek bent naar een motor, zie je veel verschillende merken, snelheden en modellen. Je zou dus zeggen dat er voor ieder wel wat tussen zit. Maar wat nou als je graag het ene model wilt, met de uitlaat van het andere model en de snelheid van een ander merk. Dan kan je dus het beste kiezen voor een motor bobber. Een bobber is een verbouwde motorfiets met een groter voorwiel dan achterwiel. Je kan deze zo kopen maar je kan dus ook zelf een bobber maken. Dit is namelijk het hele idee erachter. Voordat je dit kan doen, is het wel fijn om te weten waar je moet beginnen.

Kies een basismodel

Als je zelf een motor vanaf het begin in elkaar kan zetten, dan moet je dat zeker doen! Jammer genoeg kan velen van ons dit niet dus dan is het nodig om een basismotor te kopen zodat je die kan omtoveren naar de motor die je graag wilt. Bij het kiezen van een basismotor moet je overwegen welke onderdelen je zult behouden en gebruiken versus wat zal worden verwijderd en wat zal worden vervangen. Veel standaard onderdelen kunnen worden aangepast voor een persoonlijke look door ze te vereenvoudigen door belettering of emblemen te verwijderen of door hun afwerking te wijzigen met verf, poedercoating of polijsten. Als je bijvoorbeeld harley davidson bike onderhoud niet fijn vind, kan je er wel nog voor kiezen om een harley davidson aan te schaffen maar de producten van een ander merk te kiezen, die minder onderhoud nodig hebben. 

Aan de slag

Als je een basismodel hebt, kan je eigenlijk gaan beginnen. Kijk eerst wat je wilt veranderen en ga op zoek naar de juiste producten en materialen.  Zo is het namelijk gemakkelijk om gashandvatten te veranderen maar is het wat moeilijker om zomaar de motor Kawasaki te plaatsen. Gelukkig zijn er verschillende bobber winkels waar je een ruime keuze hebt in veel verschillende materialen en ook kan zien of dit het juiste product is voor jou. In het begin is het verstandig om klein te beginnen. Nadat je wat ervaring hebt opgedaan kan je moeilijkere onderdelen veranderen.