Zo kom je goedkoop van een doffe koplamp af

Een doffe koplamp is niet alleen vervelend, het kan op langere termijn ook nog eens heel gevaarlijk zijn. Wat is een doffe koplamp, hoe ontstaat dit en nog belangrijker: hoe kun je dit oplossen. Bij een doffe koplamp gaat het om beschadiging van de koplampen door middel van krasjes of vervuiling. Hierdoor werken de lampen minder goed en kun je dus veel minder zien. Hoe kan het dat de koplampen dof worden? Dit komt onder andere door het materiaal waar ze van zijn gemaakt. De coatinglaag op de lampen is kwetsbaar en kan na verloop van tijd beschadigen of verkleuren.

Het kan ook goed voorkomen dat doffe koplampen worden afgekeurd bij de APK. Om dit te voorkomen is het aan te raden om de lampen te laten herstellen. Een doffe koplamp laten herstellen is gelukkig geen grote taak, en is daarnaast ook voordelig. Je bent goedkoper uit  dan wanneer je de lampen na aanleiding van de APK-keuring volledig moet laten vervangen.

Doffe koplamp: gemakkelijk en goedkoop laten herstellen

Wanneer er krasjes op de koplamp zichtbaar zijn of wanneer de coatinglaag simpelweg dof is geworden, kun je dit laten herstellen. Eerst wordt de koplamp schoongemaakt. De volgende  stap is het verwijderen van de beschadigde coatinglaag. Dit gebeurt met een speciaal schuurmateriaal waardoor de nieuwe laag extra goed zal hechten. De nieuwe laag wordt daarna aangebracht. Deze nieuwe coatinglaag is UV-bestendig waardoor je hier langer van kunt profiteren. Het resultaat? Volledig herstelde en goed werkende koplampen. Waarom nieuwe (en dure) koplampen aanschaffen als dit ook een optie is?