Zorg voor efficiënte in het magazijn via een stapelaar elektrisch

Niet ieder magazijn is groot genoeg voor een heftruck. Daar komt bij dat niet elke magazijn een robuust of industrieel magazijn is met bijvoorbeeld een betonnen vloer en flinke metalen stellingen. Maar ook in de wat kleinere magazijnen heb je vaak stellingen met pallets. Dat betekent dat je wel iets van een hefmechanisme nodig hebt, want je kunt zulke pallets niet met de hand op de stellingen zetten of van de stellingen af halen. Een heftruck heeft altijd flink wat ruimte nodig om de draai in het gangpad te kunnen maken. Je moet immers voor de pallet kunnen staan met de heftruck en daarna moet je naar achteren kunnen rijden. Vervolgens moet je nog een stukje verder naar achteren, zodat je de draai ook kunt maken om met pallet en al weg te kunnen rijden. Verder moet de heftruck vaak ook worden voorzien van brandstof en je hebt een ervaren heftruck bestuurder nodig. Al met al is dat voor veel magazijnen niet per se de beste oplossing. Het is dan ook goed om te weten dat het efficiënter kan. Je kunt namelijk ook kiezen voor een stapelaar elektrisch. Een stapelaar elektrisch werkt via hetzelfde principe als een heftruck. Je hebt alleen geen truck meer nodig. De stapelaar is daardoor een stuk kleiner en veel makkelijker te manoeuvreren in kleine gangpaden tussen de magazijnstellingen door. Je kunt de stapelaar elektrisch gemakkelijk zelf bedienen. Er is geen gevaar dat de stapelaar elektrisch gaat kantelen, want de stapelaar bevat geen tegengewichten, maar werkt met steunpoten die onder de vorken zijn gepositioneerd. Daardoor kan de stapelaar elektrisch niet gaan kantelen als je bijvoorbeeld een pallet uit het magazijn wil halen. Dankzij een stapelaar kunnen magazijn medewerkers op een ergonomisch verantwoorde manier hun werk uitvoeren. Door te vertrouwen op de stapelaar, hoef je het lichaam niet langer onnodig te belasten. Vaak worden zwaardere objecten uit een magazijn gehaald door rare en onnatuurlijke houdingen aan te nemen. Als je dat een keer doet, dan herstelt je lichaam wel weer. Maar doe het iedere dag en langdurige klachten liggen op de loer. Het bedienden van de stapelaar elektrisch vergt ook geen speciaal stapelaar certificaat. Het is uiteraard wel van belang dat de magazijnmedewerkers goed weten om te gaan met de stapelaar elektrisch. Tot slot is de stapelaar elektrisch. Dat betekent dat er geen brandstof nodig is en dat is uiteraard goed voor het laag houden van de kosten.

Bestel een stapelaar elektrisch via intramatgroup.nl

Mocht je op zoek zijn naar een elektrische stapelaar, dan kun je een beroep doen op de website van intramatgroup.nl. Hier vind je een overzicht van verschillende soorten stapelaars die je kunt bestellen. Ook lees je meer over de functionaliteit van de stapelaars en in welke contexten deze gebruikt kunnen worden. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende soorten zoals:

  • Workpositioners
  • Handbediende stapelaars
  • Semi elektrische stapelaars
  • Aluminium stapelaars

Je kunt over deze soorten stapelaars meer informatie lezen en vervolgens kun je dan gaan kijken welke je wilt bestellen. 

Kijk voor meer informatie op de website

Mocht je meer willen weten, dan kun je terecht op de site of gewoon even contact opnemen met Intramat Group.