Meer over wat heb je nodig om een auto over te schrijven

wat heb je nodig om een auto over te schrijven

Wanneer de auto niet langer in jouw bezit blijft, is het heel belangrijk het kenteken ervan meteen over te laten schrijven. De auto krijgt bij verkoop een andere eigenaar en jij bent er niet langer verantwoordelijk voor. Blijft de auto nog een poos op jouw naam staan terwijl de ander er in rijdt, dan kun jij eventuele bekeuringen in de brievenbus krijgen. Maar wat heb je nodig om een auto over te schrijven?

Laat het kenteken van jouw auto meteen overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar in jouw belang en dat van de ander. Trouwens je bent het verplicht! Om de overschrijving te laten plaatsvinden heb je de meldcode nodig. Deze vind je op het kentekenbewijs. Overschrijven kan op een postkantoor, bij de RDW en bij een kentekenloket. Je kunt er samen met de nieuwe eigenaar heen gaan.   

wat heb je nodig om een auto over te schrijven

Wat heb je nodig om een auto over te schrijven bij particuliere verkoop?

Je hebt de juiste locatie nodig om het kenteken van een auto te laten overschrijven. Dat kan een postkantoor zijn of een kentekenloket. Het is snel geregeld als jij de juiste spullen bij je hebt: 

  • Het kenteken van het voertuig (let op dat het compleet is, dat wil zeggen dat je twee delen kunt laten zien, deel 1 en deel 2 van het kentekenbewijs, tegenwoordig is dat een kentekencard)
  • De tenaamstellingscode (verwar deze niet met de meldcode, deze is nodig bij het afsluiten van een verzekering)
  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Geld om de overschrijvingskosten te betalen

Het vrijwaringsbewijs dat je ontvangt is voor de verkopende partij, het eerste deel van de tenaamstelling bewaar je goed, het tweede deel komt per post naar je.

Het dichtstbijzijnde Kentekenloket vind je online.